MELANIE WIEGMANN & CARL CARLTON – GLORY OF LOVE

Artiest info
Website
facebook
Label: Cargo Records

Twee Duitse bekendheden vormen sinds een aantal jaren een liefdeskoppel: Karl Buskohl die onder de artiestennaam Carl Carlton een carrière uitbouwde als muzikant, rockgitarist, componist en producer van o.a. Robert Palmer, ‘Madness’, Peter Maffay en Udo Lindenberg en de 51-jarige Melanie Wiegmann die als zangeres en actrice roem verwierf dankzij haar rol in de ook bij ons erg populaire Duitse soap ‘Sturm Der Liebe’.

Tijdens de corona-pandemie trokken ze zich samen terug in hun tweede huis op het eiland Gozo in Malta. Omdat ze door de quarantainemaatregelen hun gebruikelijke activiteiten niet konden uitoefenen hebben ze zich samen op het creëren van muziek gestort wat uiteindelijk heeft geresulteerd in de cd “Glory Of Love”. Daarop coveren ze samen vijftien liedjes die zorgvuldig werden geselecteerd uit de rijke muziekgeschiedenis en dan voornamelijk in de genres folk, country en Americana.

De opname van dit album vond plaats in drie landen: Malta, Ierland en hun oorspronkelijke thuishaven in Berlijn, Duitsland. We kunnen u hier nu alvast informeren dat dit een uitzonderlijk mooie plaat is geworden met vijftien heel eigenzinnige interpretaties van liedjes die de meesten onder ons zeker al kennen van de uitvoeringen door de originele artiesten of van de vele andere coverversies die daarop volgden. Een overzicht van alle nummers hebben we onderaan deze recensie meegegeven met de opgave van de originele uitvoerders van die songs. Op de twee video’s kunt u ter oriëntatie al luisteren naar Bob Dylan’s “I’ll Be Your Baby Tonight” en de ‘Velvet Underground’-klassieker “Sunday Morning”.

Carl Carlton’s naam klinkt misschien nog vrij onbekend in de oren van de Europese muziekliefhebbers maar een blik op het curriculum vitae van deze 68-jarige Duitse artiest leert ons dat hij in zijn lange carrière als gitarist heeft meegespeeld in de bands van ‘Eric Burdon & The Animals’, ‘Herman Brood & His Wild Romance’, ‘Mink DeVille’ en ‘Manfred Mann’s Earth Band’. Daarnaast is zijn virtuoze gitaarspel ook nog te horen op platen van o.a. Joe Cocker, Keb’ Mo’, Eric Burdon, Paul Young, ‘Mother’s Finest’ en ‘Simple Minds’.

Het album “Glory Of Love” van Melanie Wiegmann en Carl Carlton is een plaat die eigenlijk in ieders discotheek thuishoort omwille van het uitstekende zangwerk, de prachtige arrangementen en de knap uitgekiende selectie van vijftien liedjes die het Duitse duo op deze plaat heeft opgenomen. Wat ons betreft mogen ze alvast snel beginnen werken aan een tweede verzamelaar vol ijzersterke songs.

(valsam)

 

TRACKLIJST:
1. Long Monday (John Prine)
2. Black Muddy River (The Grateful Dead)
3. Glory Of True Love (John Prine)
4. If I Needed You (Townes Van Zandt)
5. Sunday Morning (The Velvet Underground)
6. Dance Me To The End Of Love (Leonard Cohen)
7. Dreamer (Jill Stevenson Band – co-written by Carl Carlton)
8. Here, There And Everywhere (The Beatles)
9. A Hard Rain’s A-Gonna Fall (Bob Dylan)
10. Wildflowers (Tom Petty)
11. Lovin’ In My Baby’s Eyes (Taj Mahal)
12. I’ll Be Your Baby Tonight (Bob Dylan)
13. Love Hurts (The Everly Brothers)
14. (Get Your Kicks On) Route 66 (Nat King Cole Trio)
15. The Rose (Bette Midler)